Hieronder is het reglement voor deze leuke competitie:

Voor deze wedstrijd mogen alleen materialen gebruikt worden die bedoelt zijn voor het maken van nagels. De gekozen box heet  BÅS en is verkrijgbaar bij Ikea voor 4,99. Afmeting van dit vitrinekastje is 13 bij 18 cm. De link voor dit kastje is:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20292390/
Think and work in the box! We gaan in deze wedstrijd niet werken op tips. alhoewel er 1 tip gebruikt dient te worden als naambordje op uw tipbox met de naam van uw tipbox. Uiteraard verwachten wij een zeer creatieve uitspatting op deze tip. Deze tip moet een lange stiletto zijn. (wij kunnen voorzien in een dunne plastic bodem en achterwand waar je je creatie op kunt bouwen). Indien niet duidelijk is wat wij bedoelen refereren we naar foto’s die we plaatsen in het evenement op facebook voor deze wedstrijd.  (https://www.facebook.com/events/602057693291797/)
Er kunnen 5 nailart technieken gebruikt worden: acryl, gel, 3D, embellishments (rhinestones, striping band enz.), handpainting (acrylverf, aquarel en gel). Het is verplicht om minimaal 3 van de 5 nailart technieken te gebruiken. Er worden 10 punten afgetrokken per minder gebruikte techniek. Er mogen uitsluitend nagelproducten worden gebruikt, tevens zijn airbrush, stickers en decals niet toegestaan (bij gebruik van deze is diskwalificatie het gevolg).
De aankleding van de box telt ook mee voor punten, hiermee bedoelen we het kastje op kleur maken en eventueel in hetzelfde thema bekleden, waardoor het één geheel wordt met het tafereel aan de binnenkant. Voor het kleuren van de buitenkant mag normale verf gebruikt worden. De presentatie moet open kunnen aan de achterkant, zodat de box goed kan worden beoordeeld. Alle boxen moeten 100% zijn voltooid voor het inleveren.
Per deelnemer is  1 box toegestaan.
De deelnemers dienen hun box op zondag 16 oktober  tussen 10:00 uur en 11:30 uur in te leveren bij de stand van Urban Nails op de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging te Venray. Entree kaarten voor toegang tot deze beurs, deze dag worden u door Urban Nails toegezonden na inschrijving en betaling wedstrijd. De deelnemer dient die dag tevens lijfelijk aanwezig te zijn. Zonder aanwezigheid is deelname niet mogelijk.
Iedere box moet zijn voorzien van een getypte uitwerking/beschrijving van het thema, de gebruikte materialen en de werkwijze (graag lezen wij hoe een 3d fantasy voorwerp/persoon is opgebouwd, bijvoorbeeld opgevuld wel/niet met aluminium folie, of iets dergelijks). Deze beschrijving mag uiterlijk 1 A4 zijn. U dient kort en bondig te zijn in uw beschrijving.  Zonder degelijke beschrijving kunnen er punten afgetrokken worden (maximaal 5 punten aftrek).  Er mogen geen namen en merken in de beschrijving worden gezet. Denk ook bij het maken van je box aan het copyright. Merken zoals Walt Disney, Coca Cola en dergelijke kunnen hoge boetes opleggen bij het namaken van hun handelsmerk. boxen met dergelijke copy worden daarom uitgesloten van deelname om onze eigen organisatie te beschermen.  Beschrijvingen met namen van deelnemers zijn niet toegestaan.  Heeft de box  3D acrylwerk, dan zal in geval van twijfel de deelnemer een onderdeel van de box terplekke na moeten maken (of..... naast het verslag, een step by step met foto’s moeten kunnen inleveren, dus fotografeer je werk tijdens de ontwikkeling).
Graag geen replica's van bekende schilderijen, of portretten van bekenden mensen, geen merken (ivm copyright). Creativiteit vooral en GEEN namaak. Merken kunnen niet gejureerd worden.
De uitslag van de jury is bindend. Hierover is geen discussie en correspondentie mogelijk.
Er bestaan 2 klasses:
1. Beginners.
2. Gevorderden.


Criteria waarop beoordeeld wordt zijn: Creativiteit, kleurstelling/contrast, evenwicht, moeilijkheidsgraad, afwerking, technisch vakmanschap, detail, diepte,  compositie, presentatie. In totaal te behalen punten: 100.
Wij wensen alle deelnemers veel succes!
Het inschrijfformulier dient u zo spoedig mogelijk terug te sturen, via privebericht in facebook dan wel via een mail naar: wedstrijd@urbannails.be .
Deelname aan de deze competitie kost dit jaar € 27,50 euro. Van dit geld worden alle gemaakte onkosten betaald.
U mag dit inschrijfgeld (€ 27,50 euro) overmaken op:
Voor Nederland:
NL60 RABO 01 0805 5132 (bic code: rabonl2u)
Voor België:
BE86 7350 3721 5450 (bic code: kredbebb)
Onder vermelding van je naam (die op het inschrijfformulier staat)
 
Uitleg Criteria:
  1. Creativiteit: Creativiteit wordt in de verschillende wetenschappen nogal verschillend geïnterpreteerd, maar wijst in het algemeen naar een vermogen om iets nieuws te scheppen. Een individu of een groep toont creativiteit wanneer een nieuw concept of object wordt gemaakt, of wanneer een originele oplossing voor een probleem wordt gevonden. Vergeet je eigen creativiteit niet naar voren te brengen!
  2. Kleurstelling/contrast: met dit criteria bedoelen we niet de hoeveelheid kleuren die je gebruikt, maar vooral de manier waarop je kleuren gebruikt en tot leven laat komen. Denk hierbij aan schaduwen, highlights, lowlights… Tip: de kleur geel brengt over het algemeen leven in je kleur groen. Of wanneer je rood toevoegd aan purper, dan gaat je purper intensiever van kleur zijn. Kleur kennis wordt hiermee getoetst.
  3. Evenwicht: Zorg dat de inhoud van je box in evenwicht is in totaal. Door overal maar iets te plaatsen, creëer je geen evenwicht maar chaos. Zorg ervoor dat je hoofdpersoon/eyecatcher goed zichtbaar is en niet wegvalt in een rommelig geheel.
  4. Moeilijkheidsgraad: Kies je zelf voor de easy way, of ga je jezelf uitdagen om het moeilijker te maken dan je kunt. Door jezelf op de proef te stellen, leer je erg veel van deze wedstrijd, maar scoor je ook hogere punten, waarmee je dichter bij een podium plek komt. 3D werk scoort in het algemeen hoger dan alleen lak- en tekenwerk. (Een gezichtje op een poppetje tekenen is gemakkelijker dan met acryl maken).
  5. Afwerking: is je werk schoon, stof vrij, opgeruimd, netjes, geen plaklagen, geen loszittende onderdelen, geen rondslingerende steentjes of andere stukjes uit je design.
  6. Technisch Vakmanschap: Hiermee bedoelen we dat je laat zien dat je kennis van je producten hebt door de uitvoering hiervan. De kwaliteit en verfijning van je werk moet doordacht en zichtbaar zijn. Vakmanschap is meesterschap.
  7. Detail: Heb je in je design ook gedacht aan de kleinere details, zoals bijvoorbeeld de spin in het web, of de glinstering in de ogen, of de armband rond de pols. Hoe verfijnder je werk is, des te meer punten je krijgt. Die scheur in de muur wordt echt wel gezien. Of een omgevallen glas op de grond… dat zijn allemaal voorbeelden van details, die punten opleveren.
  8. Diepte: Werk in je design met groot/klein…en schaduwen. Door voorwerpen die vooraan staan groter te maken en voorwerpen die achterin staan klein te maken, werk je op de juiste manier met diepte te creëren.
  9. Compositie: Compositie is in de beeldende kunst het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie. Het is een poging tot creëren van orde in de chaos. De term compositie wordt soms ook gebruikt als titel van een kunstwerk, wanneer het de bedoeling is geweest van de kunstenaar om een werk te maken met als doel een boeiende vlakverdeling te creëren.
  10. Presentatie: Zorg ervoor dat je box netjes wordt afgewerkt. Dat wat je op de buitenkant plaats moet in samenhang zijn met wat je aan de binnenkant heb gemaakt. Het moet 1 geheel vormen. 
    16-09-2016 00:00